"Voor een tuin om van te genieten!"  

achtertuin

Afwerkdatum: 3 september 2012
Omschrijving:

Wens van de bewoners was een tuin die mooi en interessant is om naar te kijken maar die niet te veel onderhoud vraagt. Daarnaast moest de tuin verschillende zitmogelijkheden bieden en ruimte voor een sauna. Indien mogelijk moesten de bestaande bomen gehandhaafd blijven.

De tuin heeft nu een groot terras bij het huis met ruimte voor een flinke tafel en stoelen. Meer naar achter in de tuin ligt een overdekt loungeterras. Dit terras kan verwarmd worden met een houtkachel, waardoor het er een groot deel van het jaar aangenaam toeven is. Vanaf het loungeterras heb je mooi zicht op het waterelement en op een kunstwerk achterin. Dit waterelement is ook vanuit het huis te zien en omdat er verlichting voorzien is, geeft het ook ’s avonds een sfeervol beeld.

Leibeuken zorgen voor privacy en vormen een mooie achterwand. De beplanting vraagt niet veel onderhoud en biedt het hele jaar kleur en variatie.

De sauna met bijbehorende “natte hoek” kan ingebouwd worden in een overdekte ruimte in het verlengde van de al aanwezige schuur.

Afbeeldingen: