"Voor een tuin om van te genieten!"  

Voortuin met privacy

Afwerkdatum: 16 juli 2015
Omschrijving:

Deze voortuin moest in plaats van een overwegend ‘stenen massa’ een mooie, groene voortuin worden. Daarbij wensten de bewoners een fraaie oplossing voor het zicht vanuit de woonkamer op de blinde gevel aan de overkant van de straat. Ook de inkijk vanaf de stoep was een aandachtspunt.

De oprit ligt nu aan weerskanten in het groen. De houten planken staan als ‘coulissen’ in de tuin en dwingen het zicht van binnenuit naar de fraaiste richting. Vanaf de straat schermen ze inkijk af. Door de ‘coulissenrij’ door te trekken tot in de smalle zijstrook ontstaat de verbinding tussen de tuingedeelten. De beplanting groeit speels tussen de palen door.
De doorlopende strook natuursteenkeien zorgt voor een verbinding tussen oprit en voortuin.
De groenblijvende leibomen schermen het zicht af op de grote stenen gevel.

Afbeeldingen: